Back to All Events

TRG LEONA ŠTUKLJA: Veliko silvestrovanje


  • Trg Leona Štuklja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Veliko silvestrovanje na Trgu Leona Štuklja s Tanjo Žagar, Heleno Blagne in Čudežnimi Polji! 

22:00 Tanja Žagar
23:30 Helena Blagne
00:30 Čudežna Polja
_________________________________________
TANJA ŽAGAR je vodilna pevka slovenske zabavne glasbe.

Na glasbeno prizorišče je vstopila s štirinajstimi leti, ko se je priključila legendarni najstniški skupini Foxy Teens s katero je dosegla zavidljiv uspeh, se udeležila mnogih mednarodnih glasbenih festivalov in z dekleti uspešno koncertirala kar 9 let. Po devetih letih uspešnega delovanja v skupini se je leta 2005 podala na samostojno glasbeno pot, na kateri že 10. leto niza uspeh za uspehom.
_________________________________________
HELENA BLAGNE nas bo po 25-letih uspešne glasbene kariere popeljala v leto 2017 na Trgu Leona Štuklja.

V svoji bogati glasbeni karieri je Helena Blagne prodala preko dva milijona plošč in izdala 20 albumov. Je prva slovenska glasbenica, ki je napolnila našo največjo dvorano Stožice, doma in v tujini je do danes imela 3000 nastopov in preko dva milijona obiskovalcev . 
_________________________________________
ČUDEŽNA POLJA, skupina, ki je daljnega leta 1970 nastala v Mariboru bo zaključila Veliko Silvestrovanje na Trgu Leona Štuklja.

V svoji karieri so posneli dva singla, 11 LP plošč, kaset in CD plošč, od katerih jih je šest doseglo zlato naklado, pet pa srebrno. 
Njihove avtorske skladbe so izšle tudi še na mnogih kompilacijah v Sloveniji in takratni Jugoslaviji. Med drugim so nastopili na vseh največjih festivalih nekdanje Jugoslavije (Opatija, Split, Zagreb, Beograd) in slovenskih (Slovenski popevki, na sedmih MMS, na enajstih festivalih Narečne popevke, Pop delavnici...), ter festivalih in koncertih drugod po Evropi. 
Na festivalu v Gradcu so leta 1980 osvojili prvo nagrado z izvedbo svojega Beatles showa, več najvišjih nagrad pa so osvojili tudi na festivalih v Jugoslaviji in Sloveniji.