Back to All Events

KUD CODA: Brezplačne glasbene delavnice

  • Zveza prijateljev mladine Razlagova ulica 16 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Letos poteka že druga sezona brezplačnih glasbenih delavnic za vse otroke in mladostnike, ki si glasbenega izobraževanje ne morejo privoščiti. Pri KUD Coda smo namreč mnenja, da je glasba neizmerno pomembna za razvoj otrok, zato bi vsi glasbeni navdušenci morali imeti priložnost preživljati svoj prosti čas z glasbo. 

Glasbene delavnice za otroke med 9. in 18 letom starosti potekajo vsak dan v prostorih Zveze prijateljev mladine Maribor. Udeleženci preko pogovora in poslušanja spoznavajo različne zvrsti glasbe in se naučijo osnov igranja na različne inštrumente (bobni, klaviature, električna in bas kitara). Delavnice potekajo dvakrat tedensko, urnik pa se sestavi po predhodnem dogovoru z izvajalcem delavnice, Tomijem Ercegom. Vpis poteka do zapolnitve mest in je mogoč na podlagi pisnega priporočila svetovalne službe na šoli, ki jo kandidat obiskuje. 

V lanskem letu je brezplačne glasbene delavnice obiskalo več kot 30 otrok, mladostnikov in odraslih, ki sicer nimajo dostopa do glasbenega izobraževanja. Želimo si, da bi za naše delavnice izvedelo in se nam pridružilo čim več otrok in mladostnikov.

Zato v ponedeljek, 1. februarja, ob 16.00 v prostorih Zveze prijateljev mladine Maribor na Razlagovi 16 organiziramo uvodno srečanje za vse firbce, ki bi radi spoznali naš način dela in izvajalca delavnice Tomija. 

Vabljeni, da se nam pridružite in razširite besedo med vse tiste, ki bi v naši družbi radi spoznavali glasbo. Dodatne informacije o poteku delavnic in obrazec za priporočilo so dostopni tukaj