Back to All Events

ZAVOD LAMAG: Odprto vabilo k združevanju produkcijskih interesov na poljanah kulture


  • Zavod Lamag Židovska ulica 11 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Odprto vabilo k združevanju produkcijskih interesov na poljanah kulture v zadrugi kot socialnem podjetju. Zadruga d.d. = Zadruga dam daj, kljub izpolnjenim pogojem za ustanovitev(trije ustanovni člani) želi razširiti krog ustanoviteljev tako s pravnimi osebami kot posamezniki v interesu odprtosti za koprodukcijske koncepte kot tudi tehnično in organizacijsko omogočanje teh.

Zavod Lamag Maribor, kot eden od ustanoviteljev v tej napovedani širitvi v obliki vabila z omejenim rokom, prepoznava nujo po profesionalizaciji kulturne produkcije in času neprimerno drobljenje alternativnih predvsem individualnih interesov, ki (žal) ne ustvarjajo prihodkov iz dela, kaj šele, da bi zaposlovali.

Zavod Lamag Maribor tako vabi ustvarjalne skupine in posameznike k skupni in posledično večji "proizvodnj" kulturnih priboljškov v gledališki, video ter nasploh medijski produkciji ter festivalski in drugi prireditveni dejavnosti v mestu. Prav tako bo Zadruga d.d. omogočila izobraževanje in uspozabljanje za paleto kreativnih poklicev v Medijski obrtni delavnici = mod 10.7za profesionalno in izvedbeno uspešno produkcijo skupnih ali naročenih projektov.
Zainteresirani za pristop v proces ustanovitve zadruge, imajo čas za prijavo do ponedeljka, 15. februarja 2016. Pristopna izjava naj vsebuje ime in naslov organizacije ali posameznika; vsebuje naj področja in zvrsti kulturnega ustvarjanja ter nekaj referenčnih projektov. Pav tako naj bo pred podpisom izjave kratek opis interesa skupine ali posameznika za takšno sodelovanje.
Prijave se lahko pošljejo na naslov Zavod Lamag Maribor, Židovska ulica 11 ali na mail: zavod.lamag@gmail.com

V prostorih Zavoda Lamag bo sklican sestanek (predvidoma v soboto,  20. februarja v dopoldanskem času) kjer naj bi se podpisala ustanovna listina, če bo sprejet okvirni program (razširjene) zadruge in njena struktura.
 
za Zavod Lamag Maribor
Janez Jemec

PS
Za vse dodatne informacije v zvezi z vabilom je https://www.facebook.com/pages/Zadruga-dd/590273537726106?success=1  pravšnji naslov s kontaktom!