Back to All Events

KGB: EMŠO Blues Band

  • KGB Vojašniški trg 5 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

NIKO KOSTUKOVSKIJ – tonski tehnik in ustanovitelj benda / JANC GALIČ – solo in ritem kitara, vokal / MARJAN HLADNIK - solo in ritem kitara, vokal / MARKO AVANZO - bobni, tolkala, vokal / DRAGO PETAKOVIČ-PETKO - konge, tolkala / SLAVC ŽUST - Bas kitara, vokal / ANDREJ KONJAJEV - orgle, klavir, vokal / ROBERT IVAČIČ - orglice, klaviature, vokal / MIRO BOŽIČ – orglice / 


Začeli smo se zbirat v nekem kletnem zaklonišču in enkrat na teden igrali glasbo, ki smo jo imeli radi, v glavnem za svoj užitek. Ustanovni član Niko kostukovskij, je že leta 1991 z našim klaviaturistom Andrejem ustanovil blues band, kjer sta do leta 2004 (ko smo se začeli dobivati v tej postavi) zamenjala cca 34 različnih članov. Na začetku je vse skupaj izgledalo bolj kot enkrat tedensko druženje, kjer smo v glavnem zares "bluesili" - v dobrem pomenu besede. Enkrat smo vajo posneli in Niko je posnetke predvajal Acu Razborniku (lastniku znanega ljubljanskega studia "Tivoli"). Ta je zaključil, da igramo dovolj dobro, da bo posnetke dal danes žal že pokojnemu Primožu Lorencu (predsedniku ljubljanskega "društva za oživljanje stare Ljubljane" in priznanemu glasbeniku resne glasbe). Dobili smo vabilo za prvi odmevni nastop (zaključna prireditev NOČ V STARI LJUBLJANI) in to dejstvo nas je vspodbudilo k resnejšemu delu (beri: na vajah smo ze zmenili, kako bomo skladbe začeli in kako jih bomo končali, vmes je pa še vedno bolj ali manj "po starem") in tako se je začelo tudi naše nastopanje. Ljudje naše generacije pravijo, da take glasbe primanjkuje, mi pa pač - radi igramo. 
Nastopat gremo, če obstaja neko zagotovilo, da so tam ljudje, ki jih glasba, ki jo mi radi igramo (stari rock in blues v naših priredbah), zanima. Čisto komercialna nastopanja nas pa ne zanimajo več. Za vsak nastop moramo vse skupaj (ozvočenje, prevoz, prenašanje in postavitev opreme) seveda vsakič zorganizirati (glede na dolgoletno glasbeno udejstvovanje vseh članov in glede na naša leta - od tod tudi ime EMŠO - smo se v dobro naših hrbtenic "zakleli", da opreme ne bomo nikoli več nosili) - je pa doslej še vedno vse teklo, kot po maslu.

Earlier Event: February 19
SALON UPORABNIH UMETNOSTI: Rok Zalokar trio
Later Event: February 19
JAZZ KLUB SATCHMO: Kreativo