Back to All Events

GUESTROOM MARIBOR: Meet the residents: Corners - Igrišče

  • Bar Pendolino Partizanska cesta 50 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Vabljeni na »Meet the residents: CORNERS: IGRIŠČE« dogodek, ki bo v sredo, 24. 2. 2016, ob 18. uri, v baru Pendolino na 1. peronu železniške postaje Maribor, Partizanska cesta 50.

Sodelujoči umetniki: Gianfranco Mirizzi (Hrvaška), Riccardo Spagnulo (Italija), Miha Horvat (Slovenija) in Simon Farid (Velika Britanija)

Namen projekta Igrišče je raziskati vlogo iger v različnih kulturah kot nosilk skupnega jezika, ki lahko prehaja med različnimi mejami, tako nacionalnimi kot tudi lokalnimi. Umetniki so zgradili multimedijsko instalacijo igrišča, ki služi kot orodje za njihovo raziskovanje ter kot sredstvo za aktivacijo javnih prostorov in njihovih uporabnikov. Z vsakim mestom, ki ga obiščejo, se zbirka iger veča, igrišče pa spreminja svojo podobo in tako ponuja edinstveno kulturno izkušnjo. 
Igrišče je zasnovano kot participativni projekt, v katerem občinstvo dobesedno igra glavno vlogo. Vsi obiskovalci lahko aktivno sodelujejo v projektu kot igralci v instalaciji igrišča in ga uporabljajo tako za zabavo kot za kulturno izkušnjo. Poleg tega umetniki sodelujejo tudi z lokalnimi igralnimi skupinami, spoznavajo njihove igre, jih učijo lastnih iger ter skupaj z njimi razvijajo nove kontekstno konstruirane igre, ki jih nato vključijo v svojo instalacijo igrišča.

Po predstavitvi projekta vas vabimo, da preizkusite svoje igralske sposobnosti v neformalnem turnirju namiznega nogometa.

--------------

Produkcija/Production: Exodos Ljubljana
Koproducija/Co-production: ISIS Arts, Drugo More, Teatro Pubblico Pugliese
Lokalni partnerji/ Local partners: Pekarna Magdalenske mreže Maribor, GuestroomMaribor, Vetrinjski dvor/Narodni dom Maribor

INFO
Exodos Ljubljana I www.exodosljubljana.si ǀ exodos@exodosljubljana.si

Pekarna Magdalenske mreže Maribor I www.pekarna.org Iwww.infopeka.org I guestroommaribor.si

infopeka@infopeka.si


Earlier Event: February 24
ZAVOD MARS: Risba
Later Event: February 24
DRAMA SNG MARIBOR: Filozofski večeri