Back to All Events

KIBLA: Ciciban, prvih 70 let


  • Kibla Ulica kneza Koclja 9 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

MMC KIBLA vas vabi na otvoritev razstave CICIBAN, PRVIH 70 LET, ki bo v petek, 26. 2. 2016, ob 18. uri v razstavišču KiBela, Ulica kneza Koclja 9 v Mariboru.

Razstava CICIBAN je bila prvič na ogled lansko jesen v Galeriji Vodnikove domačije v Ljubljani, sedaj pa se njena pot nadaljuje v Mariboru v razstavišču KiBela, kjer bomo z razstavo stopili v CICIBANOVO 71. leto.

Razstava o CICIBANU je časovni stroj, ki vestno beleži najpomembnejše dogodke, kot jih je doživljal lokalni prostor. Ob listanju revije je moč razbrati ideologije časa in načine, na katere so bile te posredovane najmlajšim. Vojna leta, poleti na luno, olimpijske igre v Sarajevu, AIDS, razvoj računalništva, ekologija in osamosvojitev Slovenije so le nekateri mejniki, ki so našli mesto na straneh CICIBANA. Prinaša vsebine o politiki, zdravju, naravi in družbi, prometu, znanosti in tehnologiji, umetnosti, športu in kuhanju, pa o bontonu in etiki. Ves čas svojega obstoja se ne izogiba niti najtežjim in najbolj neprijetnim temam.

Razstava bo na ogled do 26. marca 2016. 
Odpiralni čas razstavišča KiBela: 
pon—pet: 9:00—22:00
sob: 16:00—22:00

Več o razstavi na www.kibla.org


Later Event: February 26
NARODNI DOM: Češka filharmonija