Back to All Events

MC PEKARNA: Werefox

  • MC Pekarna Ob železnici 16 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
12605286_650337555108388_5298396562939482047_o.jpg

Werefox, skupina, ki je leta 2013 nastala iz članov skupin Psycho-Path in Sphericube, in v začetku leta 2013 predstavila album ´I Am Memory´, leto 2016 zaznamuje z izidom drugega albuma. V MC Pekarna bodo predstavili novi album ´Das Lied der Maschinen´, ki so ga posneli v sodelovanju s producentom Hannesom Jaecklom!

Prispevek: 5 EUR

S singlom 'March of the Finest', za katerega je spot posnel veteran Ven Jemeršič, se je skupina Werefox pred tremi leti in pol predstavila javnosti in v predogled ponudila izjemno poslušljiv komad, ki je nakazal, česa smo se lahko nadejali ob izidu CD prvenca. Le-ta je ugledal luč sveta v digitalni in fizični obliki v začetku 2013 pod okriljem založbe God Bless This Mess in navdušil vse poznavalce alter rokovske in kitarske glasbene scene.

Drzna, suverena ritem sekcija v navezi s katarzično-soničnimi kitarskimi eskapadami, prepletena s senzibilnim, nabrušenim vokalom pevke; destilat, ki je prvenec 'I Am Memory' s svojimi enajstimi skladbami dodobra usidral v glasbeni prostor, požel odobravanje glasbenih kritikov in hkrati postavil nove mejnike v t.i. rock alternativi. 

Številni promocijski koncerti, nastop kot predskupina My Bloody Valentine, Aritmični koncert na RTV SLO, nastop na Izštekanih 20, razni festivalski nastopi Festival Lent, Pivo in Cvetje, PungArt, Waves Vienna, Voice of Art – to so le nekateri izmed dogodkov, ki so zaznamovali pestro in uspešno začetno obdobje.

Z drugim, zasanjanim 'roadtrip' videospotom 'The Redneck Genius Story', posnetim prejšnje poletje pod taktirko študentke AGRFT Katarine Rešek, so Werefox potem več kot uspešno nadaljevli zgodbo ´I Am Memory´ s poklonom ameriškemu piscu Harryju Crewsu in njegovi noveli The Car.


Videospoti
 


Earlier Event: February 27
KGB: Čedahuči 2.poskus
Later Event: February 28
NAGIB NA RADIO: RadioCona:0.2425