Back to All Events

SALON UPORABNIH UMETNOSTI: VELIKI Swing plesni večer v Salonu


  • SALON UPORABNIH UMETNOSTI Glavni trg 1 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

To soboto se bo v Mariboru ponovno zgodil prav poseben Swing plesni večer, tisti, s pridevnikoma "veliki" in "sobotni"! 

The SwingBrats vas v sodelovanju s SALON UPORABNIH UMETNOSTI vabimo na večer, namenjen plesu, ki je navduševal naše prednike z začetka prejšnjega stoletja. Čudovit prostor, v katerem se bomo vrteli do poznih ur, pa izvira kot nalašč iz tistih časov.

Swing nosi s seboj izredno zanimivo zgodovino, riše kreativno sedanjost in navdušujočo prihodnost. Zgodbe iz različnih časovnih obdobij predstavljamo na pogovornih večerih, ki se odvijajo enkrat mesečno, v okviru sobotnih plesnih večerov v Salonu.

Naša tretja gostja bo Katja Hrastar Završnik, ena od začetnic swing scene v Sloveniji ter cenjena učiteljica pri nas in v tujini. Katja je prav tako ena od ustanoviteljic mednarodno priznanega Ljubljanskega SweetSwing Festivala, ki se je zgodil prejšnji vikend. Svoje bogate izkušnje bo delila v pogovoru, ki ga bo vodila Vesna Verlak. Začnemo ob 20.00!

Srčnost in pozitivno energijo swing plesa bomo širili tudi s pestrim glasbenim naborom iz Jazz ere, za katerega bodo poskrbeli društveni DJji, kakor tudi DJ Katja.

Vljudno vabljeni!