Back to All Events

VETRINJSKI DVOR: BOBNARSKO POTOVANJE - predstavitvena vadba obročnih bobnov v Vetrinjskem dvoru

  • Vetrinjski dvor Vetrinjska ulica 30 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Dodatne informacije in PRIJAVE na: info@satoration.org ali 041 848 106 (Andrej Hrvatin)

Prispevek: brezplačno ali prostovoljni prispevek

Lokacija: Vetrinjski dvor, projektni prostor "Freske"

Čas: torek , 22.3.2016 @ 18:30 - 19:30

http://nimetu.org/workshops-lessons/

Če vas zanima bobnanje, kot sredstvo za pot v notranje svetove, usklajevanje motorike in umirjanje uma, aktivna sprostitev, umetelna manipulacija časa, povezovanje in usklajevanje leve in desne polovice možgan ali zgolj preprosto razgibavanje, vas vabim, da se udeležite seminarja tolkal in vaj improvizacije ter neverbalne komunikacije ter mentalnih potovanj z bobnom v notranje svetove...

Seznanili se bomo z vadbo najstarejše oblike bobnov - obročnih bobnov (daire, bendir, def, "šamanski boben"...), na katere se bomo učili igrati s hibridnimi tehnikami - kombinacijo prstnih tehnik, udarcev z dlanjo, stoje, sede, med nogami...

Vadili bomo tudi ponotranjenje ritma s celim telesom, za kar bomo uporabljali preproste gibalne vaje za motoriko in občutenje ritma.

Redna vadba vam omogoča trdnejše osrediščenje v trenutku, izboljšano motoriko, izboljšano pozornost in psiho-fizično počutje, sprostitev ter najbistvenejše - znanje igranja tolkal. 

Nivo vadbe bo primeren tako za začetnike, kot tudi za nekoliko izkušene tolkalce. S seboj lahko prinesete tudi kakšno svoje tolkalo, sicer bo pa za inštrumente poskrbljeno!

Delavnice vodi Andrej Hrvatin, glasbenik in oblikovalec zvoka iz Maribora.

Kot glasbenik sodeluje v zelo raznolikih glasbenih in performativnih projektih ter soustvarja glasbo za vizualne, plesne, filmske in gledališke produkcije. Kot oblikovalec zvoka je sodeloval s številnimi slovenskimi jazz in alternativnimi glasbeniki. Deluje tudi na področju radijske produkcije, nekoč kot glasbeni urednik radia MARŠ in avtor oddaj o tradicionalni in sodobni klasični glasbi, kasneje pa kot samostojen soustvarjalec radijskih iger in zvočnih knjig. Pomemben del ustvarjalnosti namenja "soundartu" in elektro-akustičnim zvočnim performansem v povezavi z raziskovanjem umetnostne terapije, pod imenom NIMETU; leta 2008 je gostoval na "Sonic Art" rezidenci v New Delhiju in 2014 na ISIM konferenci v NY. Soustvaril je avtorsko glasbo za razne plesne projekte in v živo spremljal plesne predstave in delavnice različnih žanrov od sodobnih in improviziranih do afriških in orientalskih.