Back to All Events

ZAVOD UDARNIK & GT22: Filmski program Black Box v GT22


  • GT22 Glavni trg 22 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

FILMSKI PROGRAM BLACK BOX V GT22

22. MAREC / 10:00 - 22. APRIL / 21:00

BlackBoxGT22 je projekcijski prostor in dodatna izpostava Kina Udarnik v GT22 na Glavnem trgu v Mariboru.

 

AKTUALNI PROGRAM:

.007 (od 22.3 do 22.4 med 10:00 in 21:00):
pon/mon Stanley Kubrick – DAN BORBE (Day of the Fight), 1951
tor/tue Roman Polanski – SVETILKA (Lampa), 1959
sre/wed David Lynch – SIX FIGURES GETTING SICK, 1967
čet/thu Hillary Harris – ORGANIZEM (Organism), 1975
pet/fri Martin Scorsese – THE BIG SHAVE, 1967

+ dodatne popoldanske(večerne) projekcije s pogovori

* v izobraževalne namene in v podporo Kinu Udarnik / for educational purpose and in the support of Cinema Udarnik
* kurator / curator Žiga Brdnik

 

BlackBoxGT22 je dejanska črna škatla, črna soba, ki sledi logiki in konceptu črnih galerijskih, gledaliških in kino prostorov. S svojo strateško lego in dostopnostjo v centru Maribora ter s svojo izredno akustiko in arhitekturo oziroma z najvišjo možno HD kvaliteto projekcijskih priprav zvoka in slike ter z vrhunsko kuratiranim programom umetnosti gibljivih slik, BlackBoxGT22 omogoča popoln gledalčev užitek in njegovo-njeno kvalitetno izobraževanje v polju umetnosti gibljivih slik na najvišjem nivoju.

BlackBox s svojim tri tedenskim ciklom vsakodnevnih in rednih filmskih ter video predstavitev oziroma s predvajanj od ponedeljka do petka, med 10:00 in 21:00 ter z dodatnimi večernimi termini, ki jim sledijo pogovori in diskusije, najbolje možno dopolnjuje raziskovalno in laboratorijsko kulturno-umetniško platformo GT22, ki ima velik pretok posameznikov in posameznic različnih generacij in aktivnosti oziroma širi logiko Kina Udarnik in njegov koncept spoznavanja, analiziranja in gledanja umetnosti gibljivih slik povsod.

Med avtorji, ki jih je BlackBoxGT22 redno in kontinuirano predstavljal v 2015 in jih bo nadaljeval v 2016 so pionirji in pionirke, legende in vrhunski ustvarjalci in eksperimentatorji kot so Chris Marker, Abbas Kiarostami, Kenneth Anger, Charles and Ray Eames , Peter Kubelka, Dušan Makavejev, Henri Cartier-Bresson, Travis Wilkerson, Bruce Baillie, Aitken Doug, Cindy Sherman, Dargay-Nepp-Jankovics, John Weiley, Raphaël O’Byrne. Sledile pa bodo tudi predstavitve festivalov StopTrik, StudentCuts, Animateka, Malega Slona in drugih.

Več na: https://tgas2014.wordpress.com/blackbox-gt22/