Back to All Events

NARODNI DOM: DNA D

  • Maribor Ulica kneza Koclja 9 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Po odličnem odzivu poslušalcev, ki so bili prisotni na koncertu v Kinu Šiška, kjer so predstavili DNA D in po kritikah, ki so dvojno ploščo označile kot najboljši domači album leta, se je skupina Dan D odločila, da nastop ponovi na petih koncertih po Sloveniji.

V sklopu kratke turneje jih bomo videli v Mariboru, Celju, Kopru, Ljubljani in Novem mestu. 

Na koncertih bomo priča raziskovanju glasbenega genskega zapisa Dan D, od replikacije do mutacije, ki se precej razlikuje od običajnega rockerskega repertoarja skupine.

http://dan-d.net/


Ob nastajanju albuma DNA D niso imeli velikih načrtov: osebni eksperiment, začet s “Tiho”, so prestavili v višje obrate, ga umestili v kontekst DNK in okolja, nadgradili z elektroniko in popeljali v neraziskane vode. Album je nepričakovano postregel s številnimi presenečenji, zgodba pa je kulminirala z razkošnim koncertom v Kinu Šiška. Ta je publiko dokončno razklal na dvoje: tiste, ki so koncert zapustili predčasno in tiste, ki so globoko podoživljali intenzivno dogajanje na odru. Takšni odzivi so pri članih skupine sprožili kopico vprašanj. V dvomu o tem, kaj in koliko ljudem tovtrstno početje sploh pomeni, so se odločili za svojevrstni referendum. Koncert DNA D bodo v strnjeni seriji predstavili v petih slovenskih dvoranah v Mariboru (25.3., Narodni dom), Celju (26.3., Kino Metropol), Ljubljani (1.4. Siti Teater), Kopru (8.4., Gledališče) in Novem mestu (15.4., Anton Podbevšek Teater). Serial bo komuniciral s publiko, ki je željna glasbenih raziskovanj, zato tudi v naprej previdno sporočajo: “DNA D ni ravno žurerski program – kdor si to obeta, naj pride raje na kakšen naš drug nastop – teh bomo imeli letos še precej.”