Back to All Events

DVORANA GUSTAF PEKARNA: Solar Pulse Music: The Grand Astoria, Eyecontact & Stari pes

  • Dvorana Gustaf Pekarna Ob železnici 16 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

THE GRAND ASTORIA (Rusija)


The Grand Astoria se je formirala in odraščala, pod žgočim soncem na jugu Rusije, njihova glasba pa je luč sveta ugledala na ostrem mrazu St. Petersburga. Čeprav se sami ne opredeljujejo, jih je okolje označilo za psihadeličen stoner punk band.
V njihovi glasbi se poleg vplivov punka in metala prepletata blues in psihadeličen rock. Kar jih definira kot stonerje. Kot se za triperje spodobi zelo radi experimentirajo in svoj zvok razvijajo tudi skozi improvizacijo, ki do izraza najbolj učinkovito prihaja prav na odru.
V Maribor pridej predstaviti svojo novo plato "The Mighty Few"!
"Tripped out psychedelic fuzz rock having sex with heavy metal!"

http://www.myspace.com/thegrandastoria
http://thegrandastoria.bandcamp.com/
 

 

EYECONTACT (Lendava)


Iz skrajnega severo-vzhoda Slovenije lendavski kvartet Eyecontact, dokaz, da se v lendavskih koncih ne pretaka le dobro vino ampak tudi prekleto dobri rifi. 
http://www.eyecontact.si/


http://www.youtube.com/user/eyecontactband
http://twitter.com/eyecontactband

 

STARI PES (Maribor)


Stari PêS so nastali leta 2011 kot nadaljevanje propadlega projekta izpred 10 let. Kot trio (bas&boben&kitara) je igral predvsem avtorsko instrumentalno glasbo, s koreninami predvsem v bluzu in ritomigajočih ritmih. Počasi so kapljali novi člani in decembra 2013 se je formirala sedanja zasedba, ki v začetku 2014 takoj posname album (Off the leash), praktično v enem dnevu, kot studijski posnetek vaje in ga izda januarja 2015. Pasji woof&roll je dovolj raznolik in melodičen, da je poslušljiv a še vedno dovolj improviziran, da je zanimiv, predvsem v živo, ko je izletov v neznano več.
https://staripes.bandcamp.com/releases

 
Projekt SolarPulseMusic podpirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Mestna občina Maribor.