Back to All Events

VETRINJSKI DVOR: O Modrem nebu in Zelenem tolmunu


  • Vetrinjski dvor Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Razstava slik Zmaga Kovača

Razstava govori o brezčasnosti dveh svetov, ki sobivata v odsevu.

Umetnik se v svojih delih ukvarja z raziskovanjem domišljijskih svetov in barvnega polja, prapodobe, iz katerih vznikajo podobe, katere skoraj poznamo,  postave, prižigajo se lučke, slapovi svetlobe, odpirajo okna, pred nami vzniknejo pozabljeni utrinki. Podoba  pojavnosti zavzame katerokoli obliko, daje vse in hkrati neopazno odnaša. Skrivnostna in globoka, mehka ali neusmiljeno vzvišeno hladna in trda. Lahko nas zaziblje v sen in nam v mirnih nočeh pripoveduje starodavne zgodbe prazačetka.

Namesto otvoritve vabljeni na zatvoritev razstave, ki bo 30. marca ob 18.00! 

Preddvorana

Vsak delovni dan med 10:00 in 15:00, ponedeljek in sreda med 15 in 19 uro. vstop prost

 

Razstavlja: Zmago Kovač

 Rojen 20. maja 1964 v Mariboru,  profesor likovne umetnosti. Obiskoval Pedagoško fakulteto v Mariboru v letih 1984 – 2003, kjer je diplomiral iz slikarstva pri profesorju Ludviku Pandurju. Doslej je imel 10 samostojnih avtorskih razstav, sodeloval na mnogih skupinskih. Ustvarja tudi na področju kiparstva. V svoje delo vključuje oblikovanje igrač. Član DLUM in ZDSLU.
Poučuje lesorestvo na Waldorfski šoli v Mariboru, vodil številne ustvarjalne delavniceza otroke, mladostnike in odrasle, otroke s posebnimi potrebami in invalide.
     Je ljubitelj narave in vijolic, iz katerih črpa motivno vsebino za svoje slike. Živi in ustvarja v Kamnici.