Back to All Events

KREATOR LAB: Cajon naj bo!

  • Tkalka Tkalski prehod 4 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Cajon (“kahon”) je res čuden kujon med inštrumenti; je enostavna, 6-stranska kocka iz lesa, skoraj predal, a iz njega lahko tako začetnik, kot tolkalski mojster izvabita izjemno paleto zvokov in ritmov. 

In zakaj si ne bi naredil vsak svojega, če pa je veselje do igranja potem toliko večje (stroški pa manjši?) 

KreatorLab zato vabi na delavnico izdelave cajona (“kahon”), kjer boste najprej podrobneje spoznali ta inštrument ter njegove zmožnosti in variacije, nato pa si bo vsak lahko izdelal svoj lastni “predal”. 

Na voljo bo ves potrebni material, orodje in stroji za izdelavo, delavnico pa bo vodil Rok Koritnik, multi-inštrumentalist, glasbeni producent in izdelovalec različnih ljudskih glasbil. Z glasbo in raziskovanjem in izdelovanjem različnih tolkal, od klasične "baterije", indijskega khola in dholaka do različnih verzij cajonov se ukvarja že več kot 20 let. 
K izdelavi cajona bomo pristopili z inovatorskim duhom, saj ima ta preprosta škatla večje razsežnosti, kot je videti na prvi pogled. 
Vsak udeleženec bo pod mentorskim vodstvom izdelal osnovni model cajona, priložnost pa bo tudi za dodelave in invoacije, ki jih omogoča tehnika (laserski in CNC rezalnik) in (glasbena) domišljija. 

Ročne spretnosti so zaželjene, posebno predznanje pa ni potrebno, veselje do glasbe pa je vedno dobrodošlo! 

Delavnica bo potekala v soboto, 2. aprila ob 10:00 v prostorih KreatorLaba (Tkalka, Tkalski prehod 4, Maribor).
Prijavite se preko maila katja@kreatorlab.si do zapolnitve mest; kotizacija za 4 -5 urno delavnico je 45€. 

V okviru delavnice bo zagotovljeno mentorsko vodstvo ter ves osnovni material* ter uporaba orodij in strojev (laserski rezalnik, cnc rezkar,..) 
Ker je število mest omejeno, lahko kot rezevacijo mesta upoštevamo samo tiste udeležence, ki bodo do 30. marca vplačali kotizacijo. 

*Cajone bomo izdelovali iz vezane plošče; če bi želeli uporabiti kak drug les, nam prosimo pišite na “katja@kreatorlab.si”.