Back to All Events

KGB: Predstavitev CD - ja in koncert ETHNOTRIP

  • KGB Vojašniški trg 5 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Skupina Ethnotrip je pričela s svojim delovanjem leta 2009. Zasedba se je v teh letih le nekoliko spremenila in tako danes skupino sestavljajo Tjaša Šimonka (vokal), Miha Kavaš (violina), Primož Kramberger (klavir), Aleksander Varga (bas kitara) in Tomi Došen (tolkala). Člane skupine je moč slišati tudi v raznih drugih zasedbah in ker izhajajo iz različnih glasbenih zvrsti, se to na zanimiv način odraža tudi v njihovi glasbi. 

Ethnotrip se navdušujejo nad ljudskim izročilom in v bogati zakladnici glasbe Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Makedonije, Srbije, Bosne, Anglije in Rusije črpajo skladbe za svoj repertoar. Že to, da zasedba ni tipično ljudska, nam da vedeti, da so priredbe teh pesmi drugačne. Zasedba seloteva tradicije » z radovednostjo in invencijo, ne da bi pri tem pozabila na žar in čustva« (recenzija radia študent). Posegajo tudi po že skoraj pozabljenih melodijah in jih poskušajo ponovno predstaviti in približati občinstvu. Za skupino se je v preteklih letih zvrstilo lepo število nastopov tako doma, kot tudi v tujini – na Madžarskem, Hrvaškem, v Nemčiji, Bosni in Hercegovini in v Srbiji.
Leta 2013 je skupina izdala svoj prvenec Ethnotrip, istega leta pa je predstavila tudi svoj prvi videospot – Jovano Jovanke. V 2015 je skupina posnela svoj drugi album, katerega izid je predviden 15.1.2016 pri glasbeni založbi Celinka. Člani zasedbe verjamejo, da se bo na njen našlo nekaj za vsakega poslušalca.

Ethnotripovcem' se na koncertih občasno pridružita tudi gosta: Darja Kramberger – vokal in Urban Kolar – trobenta

TUKAJ JE ŠE NEKAJ LINKOV DO NAŠE GLASBE IN SPLETNE STRANI

Youtube channel:
https://www.youtube.com/channel/UCOqHVpCHfPEyuZ7PvYsQlwQ/videos 

Posnetek pesmi Makedonsko devojče (posnetek iz Marburga - festival MANO 2015, Nemčija):

 


Link do naše spletne strani, kjer najdete več fotografij, aktualne informacije, lahko pa tudi poslušate nekaj pesmi z našega prvega albuma:
www.ethnotrip.si
Bandcamp: 
https://ethnotrip.bandcamp.com/releases 
Najdete nas lahkp tudi na Facebooku in na Twitterju:
https://www.facebook.com/pages/Ethnotrip/108788735853488?ref=hl
https://twitter.com/ethnotrip1
Mediji o nas:
http://radiostudent.si/glasba/tolpa-bumov/ethnotrip-ethnotrip
http://www.rockline.si/podrobnosti-recenzije/ethnotrip-6679
http://www.slovenskenovice.si/bulvar/glasba/ethnotrip-za-ljudsko-glasbo-novega-tisocletja

Objava na makedonskem radiu Radio MK
http://www.radiomk.com/jovano-jovanke-vo-izvedba-na-grupata-etnotrip-od-slovenija/

V kolikor potrebujete še kakšne informacije, nas prosim kontaktirajte - ali na e-mail ethnotrip@gmail.com, lahko pa pokličete na tel: 041381941 (Aleksander Varga).
V upanju, da se slišimo (in vidimo), vas lepo pozdravjamo!

Skupina Ethnotrip