Back to All Events

KID KIBLA: Optimizacija razvoja s pomočjo orodij Sketch in Zeplin - Spletne urice Maribor #59

  • Kibla Ulica kneza Koclja 9 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Optimizacija delovnih procesov pri razvijanju mobilnih in spletnih aplikacij je zelo pomemben faktor pri uspešnosti startup-ov in se lahko sprevže v težavo, ko se ekipa začne povečevati. Eden pomembnejših stikov v tem procesu je odnos oblikovalec > developer, kjer lahko prihranimo ali izgubimo zelo veliko časa in energije. Uporaba sodobnih orodij za oblikovanje, ki so v veliko pogledih dosti bolj prilagojena za trenutne potrebe kot že ustaljena orodja nam lahko, zraven večjega užitka pri delu, ključno poveča efektivnost celotne ekipe.

Pogledali si bomo oblikovalsko orodje Sketch, ki se počasi, a sigurno prebija v de-facto standard oblikovalsko orodje po Evropi in Silicijevi dolini ter njegove paralele z ustaljenim orodjem Photoshop. Na voljo pa je tudi vedno več orodij, ki nam še dodatno optimirajo sodelovanje med oblikovalci in developerji. En primer je Zeplin, katerega uporaba se prav tako bliskovito povečuje, saj zapira točno omenjeno vrzel.


********
O predavatelju:

Matej Grušovnik je grafični oblikovalec s poudarkom na spletnem oblikovanju in oblikovanju mobilnih aplikacij. Sodeluje tako s slovenskimi agencijami kot tudi s tujimi podjetji iz Danske in Silicijeve doline. Trenutno vodja design ekipe na Povio Labs (freelance platforma iz SF), ki sodeluje z ameriškimi Y Combinator startupi.

Vabljeni!