Back to All Events

POKRAJINSKI MUZEJ MARIBOR: Kaligrafija za otroke

  • Pokrajinski muzej Maribor Grajska ulica 2 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Začetni tečaj kaligrafije
za otroke od 9. leta dalje

10-urni tečaj se bo odvijal ob sredah, od 13.4.16 - 18.5.16
(17.00 - 18.30)
Cena: 16 Eur vključuje ves potreben material in pripomočke
Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest na
muzejnica@maribor.si ali 040 / 582 263 - Andreja Pliberšek

..................

Sloviti italijanski humanist in pisatelj Umberto Eco je v kolumni za The Guardian zapisal:
"Zakaj bi morali obžalovati izginotje rokopisa? Pisanje na roko nas prisili, da stavek sestavimo v glavi, preden ga začnemo pisati. Zahvaljujoč odporu peresa in papirja se mora človek res upočasniti in razmišljati. Številni pisatelji, ki so sicer navajeni pisanja na računalnik, bi raje celo vrezovali črke v glino, samo zato, da bi lahko v miru razmišljali.
...
Res je, da bodo otroci vse več pisali na računalnik in mobilne telefone. A človeška rasa se je naučila na novo odkriti športe in estetski užitek v početju, ki ga je civilizacija že prerasla. Ljudje sicer ne potujemo več okrog na konjih, a nekateri še vedno hodijo jahat; imamo motorne čolne, a mnogi še vedno jadrajo tako, kot so to počeli Feničani pred tri tisoč leti; obstajajo predori in železnice, pa marsikdo pleza čez gorske prelaze; tudi v dobi elektronske pošte še zbiramo znamke; in čeprav gredo vojske v boj s kalašnikovkami, obstajajo tudi miroljubni turnirji v sabljanju.

Dobro bi bilo, če bi starši svoje otroke poslali v šolo rokopisa – ne samo zato, da bi pridobili osnovno poznavanje lepega, ampak tudi v imenu psihomotoričnega zdravja. "