Back to All Events

KIBLA: Javini programerski firbci

  • Kibla 9 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Za vse firbčne, ki bi radi osvojili znanje programskega jezika Java in se naučili njegove uporabe, MMC KIBLA prireja tečaj osnov programiranja z naslovom Javini programerski firbci. Tečaj je namenjen vsem, ki obvladajo osnovno uporabo računalnika (priporočljivo Linux).

Tečaj bo potekal v prostorih MMC KIBLA, Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor. Prvo predavanje – delavnica bo v četrtek, 14. aprila 2016 ob 17. uri. 

Vsebina tečaja vključuje osnove usmerjenega programiranja, uporabo vmesnikov, dedovanje, uporabo v praksi ter obdelavo napak; vse do skupinskega končnega produkta, ki bo realiziran in testiran med širšo publiko.

Mentor tečaja, Matjaž Kranjc, se ob svojem delu zavzema tudi za neformalno izobraževanje na področju računalništva in osnovnega programiranja. 
Deloval je na projektih Mobilna storitvena platforma Telekoma Slovenije, ERP sistema, namenjenega majhnim in srednje velikim gradbenim podjetjem, integracije web servisov in orodja MS Nav Dynamics za več slovenskih podjetij in izdelal več manjših namenskih programov in modulov za različna podjetja in naročnike. 

Število udeležencev tečaja je omejeno. Ustvarjamo majhno skupino “zagretih” programerjev in tistih, ki si želijo razširiti svoja znanja na področju intermedije. 
Prosimo vas, da svojo prijavo oziroma udeležbo potrdite na naslov irena.pamic(at)kibla.org.
Prijave do 7. 4. 2016.

Tečaj Javini programerski firbci se bo realiziral v sklopu izobraževalnega programa Lekcija 9, ki se zavzema za neformalno transmedijsko izobraževanje na področju umetnosti in raziskovanja. Lekcija 9 deluje na področju intermedijske umetnosti, ki združuje in preiskuje ter se spaja z drugimi družbenimi področji in išče kulturno-tehniške rešitve.