Back to All Events

GUSTAF PEKARNA: ENAJSTI She Rocks jam + GLASNA DEBATA o strategiji za spremembe

  • Dvorana Gustaf Ob železnici 16 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Glasbeno druženje za punce in ženske. Srečamo se vsak mesec in skupaj igramo, se učimo ena od druge in se spoznavamo.

Povabite še prijateljice, sestre, znanke in vse, ki bi jih skupno glasbeno ustvarjanje zanimalo. 
Udeležba moških, ki bi radi igrali z nami, je zelo dobrodošla. :)

GLASNA DEBATA v sodelovanju z GLASNE - Iniciativa žensk v glasbi
24. 4. ob 15h bomo pred She Rocks jamom gostili GLASNO DEBATO o strategiji za spremembe, ki jo bo vodila Lea Dvoršak.

"She Rocks ima svoj pisni del - to je moja magistrska naloga, v kateri se sprašujem, kaj so razlogi, da je v Sloveniji tako malo žensk v glasbi in zakaj še danes niso povezane, obenem pa želim strateško in postopoma poskušati spodbuditi spremembe. 
Osnova za debato bo intervju, ki sem ga nedavno za potrebe magistrske naloge opravila z Dr. Ano Hofman, objavljen pa je na She Rocks blogu:https://sherocksslovenia.wordpress.com/2016/04/14/intervju-z-dr-ano-hofman-kljucno-je-da-se-odpiramo-navzven/

Na podlagi pregleda, kako je situacija, kakršno živimo danes, sploh nastala, bi rada slišala tudi vase izkušnje in poglede na vpliv dogodkov v zgodovini na danes.
Obenem pa bosta dve glavni vprašanji debate:
- Kaj želimo, da bi se konkretno spremenilo za ženske v glasbeni sceni?
- Kaj bomo naredile za to in kako moramo delovati, da bo do te spremembe prišlo in da bomo dosegle tudi čim več žensk, ki še niso med nami?

Ta spoznanja lahko uporabimo, da same sprožimo spremembo, ki si je želimo. Ker smo Glasne različnih starosti in življenjskih izkušenj, boste morda imele ve popolnoma druge pomisleke in predloge, kot jih vidim jaz, zato bi lahko morda skupaj celostno pogledale na stvar in določile neke temelje za strategijo našega in ženskega delovanja v glasbi nasploh.”
Delavnico bomo tudi posnele s kamero, lahko pa se članice priključijo v živo po Google Hangouts streamu. Link do streama bomo objavile nekaj dni pred delavnico.


ENG:
Musical sessions for girls and women. We meet once a month to play together, learn from each other and get to know each other.

Please invite your friends, sisters and everyone else who'd be interested in playing together and building a community.
Men who'd like to play with us are also very welcome. :)

On 24th of April we'll start with a LOUD DEBATE about tstrategy for change for women in music led by Lea Dvoršak and in cooperation with GLASNE, iniciative of women in music in Slovenia.
We'll record the debate and arrange a Google Hangrouts streaming for external viewers.