Back to All Events

VETRINJSKI DVOR: IPF - Kdo, kaj in zakaj? GLASBENI POGOVORI / MUSIC TALKS * Deconstruct Festival

  • Vetrinjski dvor Vetrinjska ulica 30 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Vam je znano, da je poleg SAZASa še ena organizacija, ki pri prireditvah z glasbo, ki ni zaigrana v živo pobira prispevke? Ste organizirali prireditev in je čez nekaj časa, ko ste že zaključili finančno poročilo, prišla položnica, kjer je pisalo "nadomestilo za uporabo fonogramov", pa niste točno vedeli zakaj ste dolžni to plačat? Želite organizirati prireditev pa ne veste kateri dodatni stroški bodo nastali in zakaj? Ali opravljate dejavnost in redno plačujete prispevke IPFu pa ne veste točno za kaj? 

Znotraj festivala Deconstruct bo že v torek, 26. aprila potekal zanimiv pogovor o zavodu IPF, kjer bodo predstavniki zavoda predstavili delovanje IPF in odgovarjali na vaša vprašanja. 

"Zavod za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije (IPF) je neprofitna organizacija za kolektivno uveljavljanje in zaščito pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov, kot jih določa Zakon o avtorski in sorodnih pravicah - ZASP-UPB3."

Z IPF imamo stik vsi, ki se na kakršenkoli način ukvarjamo z glasbo - glasbeni izvajalci, didžeji, organizatorji glasbenih dogodkov, itd. Znotraj predstavitve in pogovora bomo izvedeli kaj v praksi počne IPF, v katerih primerih je potrebno plačilo nadomestila in kdaj ter kako se mu izognemo. Po kratki predstavitvi bodo predstavniki IPF na voljo tudi za splošna vprašanja obiskovalcev.

Vabljeni so vsi, ki jih zanima zakonska ureditev tega področja, kako se porazdeljuje denar, ki ga organizatorji prireditev plačujejo in vsi, ki imate za predstavnike vprašanja o njihovem delovanju.

Glasbeni pogovori so odprti za vse obiskovalce, vstopnine ni.
Moderator bo Nejc Birsa (Glas Podzemlja)

VEČ O FESTIVALU:
http://deconstruct-festival.com/

Partner pogovorov:
Glas Podzemlja
http://www.voiceofunderground.com/