Back to All Events

KID KIBLA: Multisobota - Lego robotika

  • Kibla Ulica kneza Koclja 9 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Vabljeni, da se nam v soboto, 30. 4. 2016 ob 16. uri, v sklopu @Multisobote pridružite na zabavni, ustvarjalni in izobraževalni delavnici LEGO ROBOTIKE.

Robopionirček je ustvarjalni program Malih ustvarjalcev in je namenjen otrokom od 6 do 11 let. Tovrstno neformalno izobraževanje ponuja otrokom priložnost, da se skozi igro sestavljanja in razdiranja gradnikov lego kock ter programiranja soočijo in spoznajo s konstrukcijskimi in logičnimi problemi. Ni otroka, ki ne bi znal sestavljati lego kock oziroma se tega ne bi naučil v zelo kratkem času. Ideje že bivajo v otroku in so ključnega pomena, zato se v procesu sestavljanja in programiranja spodbuja otrokova inovativnost in samostojnost. 

Prijave do četrtka 26.4.2016 na email naslov: irena.pamic@kibla.org

Mentor ustvarjalnice je Jure Pikl, po izobrazbi profesor fizike in tehnike, ki poučuje na OŠ Primoža Trubarja v Laškem. Ob profesuri na šoli se v sklopu neformalnega izobraževanja in s pomočjo popoldanskega s.p.-ja, ukvarja z izobraževanjem otrok na področju robotike, kajti kakor sam pravi, skuša predmet tehnike približati otrokom in predstaviti na bolj zabaven in sproščen način. Izpostavlja tudi, da pouk tehnike v šolah otrokom postaja nezanimiv, ker se »ne znajo več spoprijemati z reševanjem problemov v smislu razstavljanja in sestavljanja konstrukcij, logičnega razmišljanja, reševanja problemov po korakih, itd.«

http://www.maliustvarjalci.si/


Earlier Event: April 30
MANDEL: Mandel Reuinon
Later Event: April 30
NARODNI DOM: Trio