Back to All Events

ŠTUK: DECONSTRUCT FESTIVAL - 30. 4. 2016 - ŠTUK / Road To ECO Festival


  • Štuk Gosposvetska cesta 83 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

DECONSTRUCT FESTIVAL // 25. - 30. 4. 2016
MARIBOR / ŠTUK IN OSTALA PRIZORIŠČA PO MARIBORU

Med 25. in 30. aprilom bo Maribor rezoniral ob zvokih (plesne) elektronske glasbe, saj bodo znotraj festivala Deconstruct potekale raznolike aktivnosti, ki se jih bodo - večinoma brezplačno - lahko udeležili vsi zainteresirani. Organizatorji bodo v šestih festivalskih dneh odprli vrata vsem, ki bi preko delavnic radi pobližje spoznali kako glasba iz elektronskih naprav nastane, se tudi sami poizkusili pri kreiranju in moduliranju zvokov, izvedeli kako deluje elektronska glasbena scena v Sloveniji in tujini ter se prepustili kulturnim užitkom ob razstavi fotografij ter preplesali osrednji dogodek, ki bo v soboto, 30. aprila z mednarodo zasedbo didžejev in producetov, ki v podzemni techno sceni veljajo za izjemno cenjene in ustvarjalne, na svojem področju pa premikajo meje ustaljenega.

Več o projektu in podrobne informacije o programu festivala najdete na spletni strani www.deconstruct-festival.com.

UNDERGROUND TECHNO EVENT
ŠTUK / 30. 4. 2016 / 22:00 - 07:00
//////////////////////////////////////////////////////////
HEAVY TECHNO FLOOR:

▼VSK / IT
(Perc Trax, CRS)
http://www.residentadvisor.net/dj/vsk


Za italijana, ki živi in ustvarja v Berlinu, je leto 2016 zagotovo prelomno, saj mu je uspel preboj na svetovno glasbeno sceno. Svoje surove, temačne in čvrste mojstrovine je uspel prezentirati v vseh pomembnejših underground klubih po Evropi, število nastopov pa strmo narašča od izdaje na prestižni založbi Perc Trax, kjer je skupaj s srbskim producentom Scalameriyo izdal odmevni EP z naslovom Haka. Pripravljen, da razstavi glavni oder ŠTUKa, prihaja oborožen s svojo brezkompromisno selekcijo najboljšega, kar lahko ponudi underground techno!▼LAG / SRB
(MORD, Teskoba)
https://www.facebook.com/This.is.Lag/

Eden najvidnejših predstavnikov trdnega industrijskega ropotanja na Balkanu in prva bojna linija založbe MORD, je v preteklem letu na sceni pritegnil uho in spoštovanje marsikaterega producenta in didžeja, ki že dolgo struži po evropskih in svetovnih temnicah, med drugim tudi Surgeona, Dettmanna, Beyerja, Ruskina itd. Poleg vinilnih izdaj na MORDu, ki so ga skoraj v momentu postavile ob bok večjih tehno imen tega časa, nastopa tudi na prestižnih festivalih, kot so Exit in Dimensions, redno pa ga vabijo tudi na večere surovejših ritmov v klube, kot so berlinski Tresor, rotterdamski Factory010 in zagrebški DHC.▼DAMIAN DEROMA / CH
(Darknet, Gravitation)
http://www.residentadvisor.net/dj/damianderoma

Damian Deroma je artist, ki skozi dolga leta svojega delovanja na švicarski techno sceni s svojo edinstveno vizijo in močnimi načeli maršira po podzemlju Ženeve kot eden najvidnejših predstavnikov surovega zvoka. Kot rezident futurističnega kluba La Gravière redno brusi pete švicarskih rejverjev ob boku DJjev, kot so Truncate, Ben Klock, Rebekah, Reeko in ostali brezkompromisneži trših ritmov elektronike. Med produciranjem se najbolje znajde v vodah acidovskih linij in čvrstih ritmov, z mešanico analogije in digitalije pa nastajajo robustni komadi, ki jih redno v svoje sete vključujejo domala vsi, ki soustvarjajo zvok brezčasnega techna.▼MARKO LUK / SLO
(Deconstruct, Destruktura)

 ▼MIND MACHINES / SLO
(Heaven To Hell, Ketra)

 ▼DOTS / HR
(Beat Svega)

 
ENTER THE DARK NEW AGE FLOOR:

▼DANIEL GREENX vs TEA VUCKOVIC
(Exclusive b2b collaboration project)
▼Nouze
(It’s Underground, Hangar)

 ▼Tobias Somer
(Deconstruct discovery)

______________________________________________

O FESTIVALU:
//////////////////////////////////////////////////////////
// Deconstruct - Festival umetnosti, kulture in podzemnega tehna je v prvi vrsti namenjen predstavitvi najboljših izvajalcev evropske podzemne techno scene, skozi celotedensko dogajanje pa skrbi še za kvalitetno kulturno in izobraževalno izkušnjo ter vabi vse zainteresirane k skupnemu raziskovanju globin elektronske glasbe z njenim razstavljanjem na majhne koščke skozi festivalsko spremljevalno dogajanje čez teden in njenim ponovnim sestavljanjem na osrednjem sobotnem dogodku, ki bo potekal v v dvorani ŠTUK - prostoru, kjer se da glasbo kar najbolje zaužiti in absorbirat! //

Dogodki, ki bodo tvorili festival, se bodo odvijali na različnih lokacijah po Mariboru. Moči smo, zaradi zagotavljanja čim večje kvalitete, združili s cenjenimi inštitucijami, kot so Narodni dom, MKC Maribor, Švicarsko veleposlaništvo v Sloveniji, Zavod uho;oko:, ŠTUK, Eco festival, radio FM4, REMM in mnogimi drugimi.

Več o projektu in podrobne informacije o programu festivala najdete na spletni strani: http://deconstruct-festival.com/

EN
The concept of Deconstruct Festival - Festival of Art, Culture and Underground Techno is to present only the best acts in techno scene at the moment, to provide proper cultural and educational experience and invite everyone to explore the depths of electronic music by deconstructing it to pieces throughout festival accompanying activities during the week and constructing it back together at the final event on Saturday at one of the best venues to enjoy and absorb music in the city of Maribor! 
______________________________________________

SPREMLJEVALNI PROGRAM
//////////////////////////////////////////////////////////
PHOTOGRAPH EXHIBITION: AESTHETIC OF DECONSTRUCTION
RAZSTAVA FOTOGRAFIJ: ESTETIKA DEKONSTRUKCIJE
Vetrinjski dvor / 25. 4. - 30. 4. 2016 / 8.00 - 15.00
Ves čas trajanja festivala bo na razstavišču Vetrinjskega dvora potekala razstava slik "Estetika dekonstrukcije" mednarodne selekcije fotografov, ki so fotografije posneli po inspiraciji koncepta festivala in glasbe nastopajočih na osrednjem dogodku. Razstava bo predstavljala estetiko razpadajočih (industrijskih) objektov. Fotografi bodo v razstavi prikazali elemente postindustrijskih mest in okolice, kot jih vidijo skozi lečo svojih objektivov. Umetniška dela bodo koncept porušenih in razpadajočih, osamelih stavb in njihovega odnosa s sodobno okolico, preslikala na duševnost obiskovalca razstave in s tem prikazala tudi osamljenost in notranji razkoroj posameznika znotraj trenutne, sodobne družbe. Avtorska razstava bo nastala ekskluzivno za festival De:Construct.

INTERACTIVE MUSIC LABORATORY
INTERAKTIVNI GLASBENI LABORATORIJ
Centralna postaja / 25. 4. - 29. 4. 2016 / 16.00 - 19.00
V okviru festivala De:Construct bo vrata v Centralni postaji odprl Interaktivni glasbeni laboratorij, kjer so v glasbeno verigo povezani analogni in digitalni generatorji zvoka in ostala zanimiva glasbena “laboratorijska” produkcijska oprema. Laboratorij bo na voljo zainteresiranim in mimoidočim, obiskovalci pa bodo lahko sami generirali zvoke in tako spoznali proces ustvarjanja in oblikovanja zvoka, ter jih spuščali skozi različne vrste efektov ter tako ustvarjali zanimiv slišni kolaž.
Laboratorij bo ves čas festivala odprt tudi za začasne inštalacije in inkorporacije lastnih glasbenih postavitev - za tiste, ki se z glasbo morda že dlje časa ukvarjajo in želijo preizkusiti kako njihove napravice delujejo v odnosu z drugimi.
Glasbeni laboratorij je namenjen vsem, ki jih zanima glasba in bi radi k njej na raziskovalnem področju tudi kaj prispevali, njegove vsebine pa bodo lahko soustvarjali tudi naključni mimoidoči, ki bi radi kaj več izvedeli o zgradbi glasbe in kaj določen premik gumba, stikala ali kabla pomeni na praktični ravni.

ELECTRONIC MUSIC WORKSHOPS
DELAVNICE ELEKTRONSKE GLASBE
Hostel Pekarna / 25. 4. - 29. 4. 2016 / 18.00 - 20.30
Po uspešni izvedbi in velikem zanimanju za sklop delavnic produkcije elektronske glasbe, ki smo jih izvedli v oktobru in novembru, bomo z izobraževalnim delom nadaljevali in ga nadgrajevali tudi v prihodnje. V okviru festivala De:Construct bodo izkušeni mentorji na delavnicah svoje znanje predajali na udeležence, ki se na vsako delavnico morajo prijaviti preko spletnega obrazca na spletni strani festivala, kjer bodo tudi vsebinsko podrobno opisane. Delavnice bodo pripravljene na različnih težavnostnih nivojih in z različnimi sodobnimi in atraktivnimi tematikami. Med drugim se boste lahko naučili kako začeti ustvarjati lasten komad, se poglobili v funkcije računalniškega programa za vrtenje glasbe in izdelali lasten sintetizator.

MUSIC TALKS
GLASBENI POGOVORI
Različne lokacije / 25. 4. - 29. 4. 2016
Znotraj festivala bodo potekali zanimivi glasbeni pogovori, ki bodo med drugim posegali po tematikah avtorskih pravic, problematikah glasbene industrije, diskusije o opremi, stanju glasbene ponudbe in povpraševanja v Sloveniji in primerjave s tujino. Pogovori bodo potekali na različnih lokacijah po Mariboru, natančno vsebino in čas dogodkov pa najdete na spletni strani festivala.

http://deconstruct-festival.com/
______________________________________________

INFO
//////////////////////////////////////////////////////////
Underground techno event De:Construct - Road to Eco Festival
ŠTUK / 30. 4. 2016 / 22:00 - 07:00
Early Bird: 10 EUR (100 tickets)
Presale / Predprodaja: 12 EUR
At the door / Na prizorišču: 15 EUR

Vse ostale aktivnosti znotraj festivala so brezplačne*!
All other activities inside the festival programme are free of charge*!

Na delavnice je zaradi omejenega števila prijav potrebna prijava preko obrazca na spletni strani.
Due to space limitation, you have to apply through our application form on the website to participate at the workshops.

*Izjema:
Delavnica “Sestavi svoj sintisajzer!”:
Prijavnina: 30 EUR (v ceno je vštet material, sestavljen synthesizer pa po delavnici odnesete domov!)

*Exception:
Workshop “Construct your own synthesizer!”
Participation: 30 EUR (you get all necessary material to build your own synthesizer, which is all yours after the workshop!)

Podrobne informacije glede lokacij festivalskih aktivnosti najdete na spletni strani festivala.
For detailed info about locations of festival activities please visit website of the festival.
______________________________________________

INFO TOČKA / FESTIVALSKA PISARNA
INFO POINT / FESTIVAL OFFICE
//////////////////////////////////////////////////////////
Open every day / odprto vsak dan: 13.00 - 15.00
Vetrinjski dvor
Vetrinjska ulica 30
Maribor

"Deconstruct / Underground Techno Event" is official launch party of Eco Festival 2016: https://www.facebook.com/events/997754086932604/


Earlier Event: April 30
NARODNI DOM: Trio