Back to All Events

JAZZ KLUB SATCHMO: Crazy Rock - HardRock night s 3mi bendi

  • Jazz klub Satchmo Strossmayerjeva ulica 5 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

To noč bodo z nami tri razigrane in navihane skupine! 
Obljubljajo dolgo in nepozabno noč, katera se zaključi zjutraj, ko nam varnostniki prižgejo luči in izklopijo štrom :)
Nastopajoči so:

STONE ORANGE
 

Skupina Stone Orange iz Ljubljane je nastala leta 2003 in je štela sprva štiri člane. Sledi nekaj let koncertiranja po slovenskih odrih in snemanje prvih demo posnetkov. Po kadrovskih zamenjavah ostaneta v bendu samo še ustanovna člana Marko Erjavec in Tomo Jurca, njima pa se pridružijo nov basist, bobnar in klaviaturist. Leta 2006 se začne v Ljubljanskem studiu Garbage snemanje prvega albuma z naslovom "Nori mlin", na TV in radijske postaje pa pride tudi single z naslovom "Mali princ", za katerega jevideo posnel priznani režiser Franci Slak. Poleti 2007 izide omenjeni prvenec, pospremljen z videospotom za pesem "Ne gledam dol", ki smo jo premierno predstavili v oddaji TLP na TVS.
Glasbo, ki jo igramo, bi lahko označili za trši rock s pridihom osemdesetih. Temelji predvsem na različnih kitarskih tehnikah, harmoničnosti ter večglasnih vokalih, torej na prvinah, ki jih v današnjem rocku žal skorajda ni več.

FB:
https://www.facebook.com/Stone-Orange-343753025639119/?fref=ts

RADIO JAM BAND


Začetki glasbene skupine Radio Jam segajo v leto 2013, ko so se združeni glasbeniki odločili, da oblikujejo nov glasbeni projekt - novo zasedbo - Radio jam.
Zbrana štirica je z združitvijo različnih glasbenih vplivov, večstranskega znanja in spretnosti dodala alternativnim frekvencam, v katerih se giblje, več melodičnosti in dinamičnosti. Ker se radi poigravajo z različnimi žanri, in jih prepletajo z vsem poznanimi ritmi so žanrskost svojega ustvarjanja poimenovali kar ROCKLues.
V sredini leta 2015 pride do velikih sprememb v skupini. Zaradi velikih osebno-poslovnih obveznosti in zaradi želje po drugačni glasbi zapusti skupino instrumentalna zasedba in kmalu se začne nova ''doba'' za band Radio jam. Skupini se pridružijo novi odlični instrumentalisti na kitari Ivo Peperko, bas Grega Šket-Cheedo, bobni Matic Anderlič in skupaj z vokalistom Gregom Terškom se prične novo rockersko ustvarjanje!
Skupina v letošnjem letu planira tudi izid prve avtorske plošče. 
V repertoarju skupine pa so poleg avtorskih pesmi najdejo tudi nekateri cover komadi za sladokusce, ki jih drugi bendi ne igrajo in zaradi tega je repertoar še kako zanimiv. 

FB:
https://www.facebook.com/radiojam.skupina/?fref=ts


PRELUDE BAND


Klemč, Demmo, Žaži in Beko so tehnično dovršen četverec, ki svojo energijo najbolje dokaže na odru. Moderen fusion hard rock stil pravi, da so edinstveni, drugačni. Koncertno energičnost nadgrajujejo iz koncerta v koncert! 
Pred kratkim izdana debitantska plošča z naslovom 1688 pa obeležuje prvo poglavje njihovega ustvarjanja. Skupaj s ploščo je bil izdan drugi singel Pohlep. 


Prvi singel Povej naglas: 


Drugi singel Pohlep: 


Tretji singel Iluzije: