Back to All Events

VETRINJSKI DVOR: Tomato v objektivu - pregledna razstava


  • Vetrinjski dvor Vetrinjska ulica 30 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Tomata Koširja, zmagovalca 6. bienala vidnih sporočil Slovenije v organizaciji fundacije Brumen, javnosti skorajda ni potrebno posebaj predstavljati, hkrati pa ga nobena pregledna predstavitev ne more v celoti predstaviti.
Njegova dela odlikuje inovativnost in nekonvencionalne rešitve ter izčiščen likovni jezik, ki hkrati zgovorno in pronicljivo komunicira na večih pomenskih ravneh, zato je dobrodošla vsaka priložnost za celovit(ejši) ogled dosedanjega ustvarjanja. 

Tomato je nagrado 6. bienala vidnih sporočil prejel za izjemno serijo več kot 50 naslovnic časopisne priloge Objektiv časopisa Dnevnik, na tokratni pregledni razstavi pa bodo predstavljene tudi njegove grafične rešitve iz drugih področij ustvarjanja - oblikovanja znakov, celostnih grafičnih podob, plakatov in knjig. Je tudi ustanovitelj klinike za oblikovanje črkovnih vrst TypeClinic, prejemnik številnih domačih in tujih nagrad za oblikovanje, redno razstavlja doma in v tujini, predvsem pa ga veseli mentorstvo mlajšim ustvarjalcem. 

Vabimo vas na otvoritev razstave ob 19h, kjer bo možnost tudi za pogovor z avtorjem, hkrati pa napovedujemo vodstvo po razstavi, ki bo v sredo, 20.4.2016 ob 17h.