Back to All Events

PIRAMIDA: Mobilni Udarnik: Kino z razgledom na Piramidi


  • Piramida Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Mobilni Udarnik je po seriji mobilnih pogovorov Ekstremno slovensko 2016 v GT22, Kinu Partizan in na Prvi Gimnaziji Maribor končno dočakal tudi poletje in selitev na prosto. Kot obljubljeno bomo letos še dlje in še bolj na izjemni lokacij na mestnem hribu Piramida. Za začetek nadaljujemo s programom Ambasada Kinoteka in nad mesto prinašamo štiri kinotečne poslastice. In sicer vsak vikend že od prihodnjega petka, 24. junija naprej. 


PROGRAM:

Petek, 24. junij ob 21.00:
MOJ ATA, SOCIALISTIČNI KULAK
Matjaž Klopčič, 1987, 100 min
// projekcija v družbi avtorja knjige Toneta Partljiča

Nedelja, 26. junij ob 21:00:
KEKEC
Jože Gale, 1951, 97 min

Petek, 1. julij ob 21:00:
MAŠKARADA
Boštjan Hladnik, 1971, 86 min

Petek, 8. julij ob 21.00:
TO SO GADI
Jože Bevc, 1977, 96 min


Program se bo predvidoma vsak petek ob 21. uri nadaljeval skozi ves julij in avgust. Vse projekcije so brezplačne, zahvaljujoč partnerjem in podpornikom programa: Zadrugi Vina Piramida, Slovenskemu filmskemu centru, GT22, Društvu za razvoj filmske kulture in Fundaciji Sonda. Še naprej pa bomo za podporo aktivnostim Mobilnega Udarnika in poplačilu dolgov Zavoda Udarnik - ki so nastali zaradi neupravičeno odpovedanega programskega sofinanciranja mariborske občine v letu 2015 in ki grozijo zdaj celo posameznikom, ki smo se trudili vzpostaviti mestni art kino - zbirali donacije v živo in na spletu. Prosimo vas, da podprete naše aktivnosti, saj bomo le z vašo pomočjo še naprej v mestu ohranili kakovosten in poglobljen filmski program.

V primeru slabega vremena, bomo program prisiljeni odpovedati, filme pa bomo poskušali prestaviti na druge termine, da si jih bomo lahko čim več ogledali, zato nas sproti spremljajte.


Earlier Event: June 24
FESTIVAL LENT: Lačni Franz + Jardier
Later Event: June 24
TRG LEONA ŠTUKLJA: Turandot