Back to All Events

HUTTER BLOK: Maistrovanje

  • Maistrova ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

 

Prebivalci Maistrove, spoznajmo in snidimo se!

Vabljeni na popoldansko druženje prebivalcev, somišljenikov in prijateljev Maistrove ulice, ki se bo odvilo v soboto, 25. junija. Dobimo se na severni meji Maistrove, na ploščadi pred IZUM-om (Maistrova/Prešernova), kjer bomo obeležili dan, ko mineva natanko 51 942 dni od rojstva generala, ki je našo deželo napravil samostojno. Pridite iz svojih stanovanj, da proslavimo našo krasno ulico in to velepomembno obletnico! 

Ob sproščenem medsosedskem druženju smo za vas pripravili še program, ki bo malo zgodovinski, malo urbanističen, malo športen, malo glasben in kakopak tudi s kulinarično noto (ob podpori iz domačih kuhinj). Povabite prijatelje, sošolce, kamerade, stare znance in borce, babice in dedke, učiteljice, priletne tete, ljubimce, skratka vse gospode in dame naše ulice in okrog. Vabljeni prav VSI (biti Maistrčan/ka v resnici ni pogoj)! 

KAJ NAS ČAKA?
▸ 15.00-16.00: Sprehod po prezrtih karejih Maistrove ulice z arhitektko in urbanistko Vesno Rebernak
▸ 16.00-20.00: Lov na Maistrove brke (beri Lov na zaklad ♕) in delavnica sitotiska, kjer si boste lahko izdelali svoje zastavice ⚑ (Živo Mesto in CGU - Center grafičnih umetnosti)
▸ 17.00-18.00: Zakaj je Maister bil ‘majster’? Sprehod do Maistrovega trga in nazaj. Vodi: David Prajnc (ISHA Maribor)
▸ 18.00-20.00: Vsi na igrišče Polančičev!
Vse generacije in sosede vabimo, da se ekipno (4+1) prijavite na medsosedski nogometni turnir in ubranite čast svojega vhoda, firtla, bande iz šolskih dni. Prijave tukaj, Linu ali na email maistrovanje@gmail.com

KAKO S HRANO? Vabljeni, da kaj spečete, skuhate, zvarite in prinesete na ploščad.
IN PIJAČO? Za žejna grla bomo točili pivo General Maister (Pivarna). Prinesite še domači bezgov sok, limonado ali kaj z mehurčki!

☛ POZOR! ☚ 
Iščejo se še nadebudneži, ki bi pomagali (neprenaporno) fizičarit (prinašat mize in najrazličnejša sedala iz kleti, pomagat starejšim), nogometni zanesenjaki za koordinacijo turnirja in glasbeni virtuozi, ki bi v času druženja kaj zaigrali, zapeli ali zabrundali. Predlagajte ali oglasite se tukaj ali na e-mail maistrovanje@gmail.com. 

Maisterčanke in Maisterčani, DO KMALU!

Ilustracija: Lana G. Hrušovar (Maistrova 3)
Oblikovanje plakata: Miha Škerget (Maistrova 11)
Podpirata nas Živo Mesto & Festival Lent

Zjutraj pa vsi na Gregorčičevo na Zajtrk Gregorčičeve! Živel Maribor! ♥