Back to All Events

UGM: UGM v Živem mestu

  • Živa Koroška Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor Slovenia (map)

nedelja, 26. junij 2016, od 18.00 do 22.00

UGM, Strossmayerjeva ulica 6 in Koroška cesta
 

Živa Koroška v Živem mestu se ponovno vrača na Festival Lent. Koroška cesta bo ponovno oživela in se spremenila v živahno dogajanje. UGM vas v okviru festivala vabi, da se pridružite umetnicam Saši Bezjak in Milojki Drobne pri umetniških akcijah na Koroški cesti. Vabljeni tudi na ogled razstave Zemlja je ploščata, ki predstavlja dela sodobnih slovenskih in kitajskih umetnikov.

 

PROGRAM: 

USTVARJEN PO MERI

avtorica: Milojka Drobne

od 18.00 do 20.00

Koroška cesta

V interaktivni haptični akciji NDS (ne dotikati se) bo umetnica v glini izdelala predmet trinožnik 'po meri' prisotnega obiskovalca. Le-ta bo poskušal aktivno sodelovati pri oblikovanju na način, da bo z gibi prstov in dlani posegal v material in obliko. Umetničin namen je, da si 'dotikalec' kot novi uporabnik na osnovi tipanja Znaka dovoli začutiti povezavo s tem predmetom.

 

AKCIJA TI IN JAZ

avtorica: Saša Bezjak

od 18.00 do 20.00

Koroška cesta

Na ulici bo umetnica risala in slikala ter hkrati vabila mimoidoče otroke in odrasle, da slikajo z njo s čopiči in z akrilnimi barvami na veliko rolo papirja, položeno na tla. Namen akcije je prebuditi željo po likovnem izražanju v naključnih mimoidočih.

 

Prvih petdeset ustvarjalcev prejme brezplačne vstopnice za otroške ustvarjalnice v okviru programa Ustvarjalno poletje v UGM.

 

VODSTVO PO RAZSTAVI ZEMLJA JE PLOŠČATA  

ob 20.00

Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva ulica 6

Vljudno vabljeni na vodstvo po razstavi Zemlja je ploščata. Razstava predstavlja dela priznanih slovenskih in kitajskih umetnikov. Vodstvo je prilagojeno otrokom in družinam. Vodita Brigita Strnad, višja kustosinja UGM in Enea Bronja Gajšek, pedagoginja UGM.

 

V času dogajanja Žive Koroške bo razstavišče UGM na Strossmayerjevi ulici 6 odprto do 22.00.

 

Med 18.00 in 22.00 je vstop v galerijo brezplačen.

 

VLJUDNO VABLJENI!