Back to All Events

PIRAMIDA: Letni kino na Piramidi: Idila, vesna za najboljši film 2015

  • Piramida Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Amaterski fotomodel Zina (Nina Ivanišin) se po prekrokani noči odpravi na modno fotografiranje v naravo v družbi ambiciozne Mie (Nika Rozman), apatične Dragice (Manca Ogorevc) in snobovskega fotografa Blitcza (Sebastian Cavazza). Na poti do lokacije srečajo nekaj čudaških domačinov, za katere se ne zmenijo. Na idiličnem travniku, ki so si ga izbrali za fotografiranje, jih grobo napadeta domnevna lastnika travnika Francl (Lotos Vincenc Šparovec) in Vintlr (Jurij Drevenšek). Tako se povsem običajno modno snemanje v naravi skozi film spremeni v neusmiljen boj za preživetje … 

Idila preigrava tisti žanrski vzorec, pri katerem gre za grozljivo konfrontacijo ruralnega in urbanega. Pod osnovno strukturo zgodbe so subtilno umeščene nekatere pereče teme, s katerimi se srečujeta sodobna slovenska in tudi širša družba. Je temen odsev sveta, v katerem živimo.

Festival slovenskega filma 2015: vesna za najboljši film in vesni za stranski vlogi - Jurij Drevenšek, Nika Rozman

Več na: http://idilafilm.com/

***

Vse projekcije letnega kina so brezplačne, zahvaljujoč partnerjem in podpornikom programa: Društvo za razvoj filmske kulture, Maribor, Zadrugi Vina PiramidaSlovenski filmski center/ Slovenian film centreGT22 inFundacija Sonda. Še naprej pa bomo za podporo aktivnostim #mobilniudarnik in poplačilu dolgov Zavoda Udarnik zbirali donacije v živo in na spletu. Prosimo vas, da podprete naše aktivnosti, saj bomo le z vašo pomočjo še naprej v mestu ohranili kakovosten in poglobljen filmski program.

#zakinoudarnik: http://udarnik.eu/za/

V primeru slabega vremena bomo poskušali prestaviti na druge termine, da si jih bomo lahko čim več ogledali, zato nas sproti spremljajte. Hvala za razumevanje.