Back to All Events

NARODNI DOM: Metamorfoze 3

  • Narodni dom Ulica kneza Koclja 9 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Večer poezije, glasbe in kratke proze

idejna zasnova: Andrea Birmanac, Nejc Kovač
zvočna podlaga: Nejc Kovač
grafična podoba: Matej Kovač
projekcije: Nejc Kovač


Program:

Glasba / Nejc Kovač: »Elegija« 
Glasba / Daniel Marinič: »Sen o samoti«
Kratka zgodba / Andrea Birmanac: »Dokument 9«
Glasba / Daniel Marinič: »Interludij«
------------------------------------------------------------------
Izbrana poezija / Nejc Kovač 
Glasba / Daniel Marinič: »Tango«
Izbrana poezija / Andrea Birmanac
Glasba / »Dekle brez imena« / vokal: Barbara Izlakar, harmonika: Daniel Marinič, klavir: Nejc Kovač / kompozicija: Nejc Kovač, besedilo: Andrea Birmanac
Glasba / Nejc Kovač: »In aeternum«


Ciklus Metamorfoze je prostor, v katerem se predstavijo avtorji različnih umetniških področij. Tretje Metamorfoze se bodo odvijale v znamenju poezije, glasbe in tokrat tudi kratke proze. 

Metamorfoze 1 in 2 so julija in avgusta 2016 potekale kot ulični dogodek v sodelovanju s kavarno Piaf, medtem ko so Metamorfoze 3 koncipirane kot multimedijski projekt in se bodo tokrat odvijale v intimnejšem vzdušju Malega odra Narodnega doma Maribor.

Ciklus temelji na ideji združevanja različnih ustvarjalnih izrazov v eklektično sintezo. Ta se zrcali v mozaičnem konceptu, sestavljenem iz literarnih in glasbenih vložkov, nastalih kot zaključene celote in ob popolni ustvarjalni svobodi avtorjev. V tem kontekstu so Metamorfoze predstavitvena platforma, namenjena ustvarjalcem, ki se združujejo v misiji ponuditi alternativo obstoječemu kulturnemu toku in se predstaviti z avtentično vsebino. Naslov projekta je bil izbran kot simbol spremembe in razvoja, ki spremlja ustvarjalni proces in predstavlja odsev izkušenj, ki jih avtorji stremijo poustvariti s svojimi deli. Tako so Metamorfoze zasnovane kot ciklus dogodkov, ki nastajajo vzporedno z ustvarjalnim procesom in odpirajo izkušnjo, ki je vsakič drugačna – tako za ustvarjalce kot tudi za občinstvo. Projekt sta koncipirala Andrea Birmanac in Nejc Kovač.

Vstopnina: 5 eur

Dogodek organizira kulturno-umetniško društvo Odsev peresa v sodelovanju z Narodnim domom Maribor.