Back to All Events

CENTER PLESA: Sodobni BALET brezplačni predstavitveni klas z Ano Germ

  • Center plesa Tkalski prehod 5 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

SODOBNI BALET - brezplačni predstavitveni klas z Ano Germ / SOBOTA, 7. 1. 2017 & 14. 1. 2017 / začetniki in nadaljevalci: 11.30 - 13.00 / DROP IN! NEVER MISS A CHANCE TO DANCE!

Po vzoru in vplivu Edwarda Cluga in Kjare Starič Wurst, Ana Germ v svojih plesnih kreacijah išče in ustvarja lastno plesno izrazoslovje ter interpretacijo na področju sodobnega baleta.
Delavnica je namenjena dijakom in študentom z osnovnim baletnim oziroma plesnim predznanjem, ki jih zanima fuzija baleta, modernega in sodobnega plesa ter možnost individualnega izražanja skozi daljše koreografske sekvence.

PRIJAVE & INFO: center.plesa@gmail.com, 031 772 912

Ana Germ
Plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja Ana Germ je svojo baletno izobrazbo pridobila na Srednji glasbeni in baletni šoli Maribor. Že v času šolanja je sodelovala v klasičnih baletnih predstavah SNG Maribor, kot so Trnuljčica in Labodje jezero.
Nadaljevala je s študijem modernega in sodobnega plesa na Konservatorium Wien Privatuniversität na Dunaju, kjer je leta 2011 diplomirala z odliko. Po vrnitvi v Slovenijo je sodelovala v predstavah Kjare Starič Wurst, Mojce Ussar in Edwarda Cluga ter pričela s poučevanjem baleta na Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer. V sezoni 2012/13 je na II. gimnaziji Maribor vodila plesno skupino II. gib. V isti sezoni se je pridružila Tovarishiji Dance Company na Centru plesa. Pod njihovim okriljem je ustvarila svojo prvo interdisciplinarno plesno predstavo: deTERMINIRANI.